Ny investering

När det är dags att investera i ny utrustning till företaget är det många komponenter att ta hänsyn till. Allt kapital kostar, och det gäller att finna den lösning som bäst gynnar den egna verksamheten - både idag och för framtiden.

  • Vid banklån betalas hela köpesumman för ett objekt i förskott. Objektet bokförs som en tillgång och banklånet kan begränsa möjligheten till framtida bankkrediter.
  • Vid köp med eget kapital bokförs objektet som en tillgång och det uppstår krav på avkastning på investerat kapital. Båda alternativen påverkar verksamheten negativt med rådande skattelagstiftning.
  • Att hyra eller leasa kräver ingen kapitalbindning och ni sprider ut kostnaden över en längre tid. Det innebär att ni kan använda pengarna i verksamheten, till andra investeringar eller andra utgifter. Finansiering genom leasing eller hyra bäddar för en enklare budgetering och ger dig ökad rörelsefrihet.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår